We zien dat het actief bezig zijn en bergen verzetten (letterlijk en figuurlijk) tot ervaringen leiden die mensen en organisaties helpen te groeien.

Daarom biedt MountainMoves impactvolle ervaringen in de bergen
voor teams en leiders, als catalysator voor verbinding en groei in organisaties.

MountainMoves werkt samen met een grote verscheidenheid aan bedrijven en leiders. Sommige van hen waren in crisis, anderen waren juist op zoek naar groei. Onze begeleiding is gestoeld op 3 pijlers: LEF, RICHTING en VUUR.

Ons aanbod

Onze activiteiten zijn primair gericht op de bergen. In de winter geven we dit vaak vorm door het gezamenlijk bouwen van iglo’s om te slapen. In de lente, zomer en herfst gaan we ook de bergen in en staan de dagen in het teken van wandelen, navigeren en het bouwen van een eigen onderkomen. Passend bij de weersomstandigheden. In al deze seizoenen gebruiken we de bergen en haar elementen als metafoor voor wat er in jouw organisatie gebeurt.  

de Iglo Expeditie

Je eigen iglokamp bouwen. Op een plek waar nog niemand was. Het vereist lef om met elkaar te vertrekken naar een plek waar nog niks is. Waar het vuur essentieel is om je warm te houden. En waar je met elkaar de richting bepaalt hoe je je doel bereikt.

Het ultieme avontuur om je team beter te leren kennen en een onvergetelijke ervaring te hebben.

Video afspelen

de Bivak reis

Met je team de bergen in. Samen keuzes maken over belangrijke zaken. Over waar je gaat overnachten. Hoe je het vuur brandend krijgt en houdt. En waar je de rust en de ruimte ervaart om over thema’s te reflecteren. Over hoe het in de bergen gaat. Maar ook in het normale leven. 

Een unieke kans om te kijken hoe jij en je team reageren op onverwachte omstandigheden. Terwijl je geniet van al het moois dat de bergen te bieden hebben.

Reconnect Event

Na deze roerige Coronaperiode merk je dat er binnen je organisatie sterke behoefte is om de verbinding te versterken. Of om je medewerkers te belonen voor de flexibiliteit en het doorzettingsvermogen die ze getoond hebben.

Speciaal hiervoor hebben we samen met Rientjes&Partners de Reconnect Journey ontworpen. Een onvergetelijke ervaring, met als resultaat een hecht verbonden organisatie die met vertrouwen in elkaar de toekomst ingaat.

Magisch op Maat

Hoewel de bergen de plek zijn waar we ons het meest op ons gemak voelen, kunnen we ons voorstellen dat je al iets in je hoofd hebt. En daar een partner bij zoekt om over mee te denken. Om iets te organiseren dat blijvende impact heeft op je organisatie. Maar dat ook magisch moet zijn, onvergetelijk.

Neem dan contact met ons op, zodat wij hier met je over mee kunnen denken.

              Wil je meer weten over ons aanbod of wil je met ons doorpraten over de maatwerk mogelijkheden die er zijn? We maken graag een afspraak. 

Onze pijlers

Onze aanpak is gericht op het creëren van momenten die bijblijven. Dit doen we door op veel vlakken metaforen in te zetten. Hoe de situaties die je met ons in de bergen meemaakt op jouw dagelijkse gang van zaken toe te passen zijn. Onze belangrijkste pijlers, ook metaforen voor wat er in de bergen nodig is zijn lef, richting en vuur.

Lef

Extreme weersomstandigheden, vermoeidheid, honger, dorst,  stroeve samenwerking: in de bergen loop je al snel tegen jezelf en tegen elkaar aan: dat alles vraagt veerkracht en wendbaarheid.

LEF is nodig om je eigen tekortkomingen onder ogen te zien en durven uit te spreken. In het belang van jezelf en van je team. 

Als MountainMoves helpen we jou en je team met het zetten van de eerste stap in het uitspreken van belemmeringen en wat er voor nodig is om de volgende stap te zetten. Want om je doelen daadwerkelijk te bereiken, moet je ook leren omgaan met je angsten. 

Mountain Moves leadership - IMG_2891

Richting

Steenmannetjes worden al eeuwen gebruikt om RICHTING te geven: een pad of de top van een heuvel te markeren. Ze zijn gevormd door reizigers die in onherbergzame gebieden stenen oprapen en deze aan een reeds ontstaan steenmannetje toevoegen. Zo blijft het het pad zichtbaar voor diegene die na je komt.

Als MountainMoves helpen we jou en je team ieder hun eigen pad te bewandelen. Wij helpen jou met het markeren van je pad, van je toppen en van je dalen.  Zodat jij en alle anderen weten welke route je hebt genomen.

Vuur

VUUR speelt een belangrijke rol om te kunnen overleven in de bergen. Het geeft je warmte, je kunt ermee drinkwater maken van sneeuw en je kunt erop koken. 

Ook is vuur essentieel voor het delen van verhalen. Wanneer mensen rondom het vuur zitten, zijn ze bereid mensen om hun meest persoonlijke verhalen te delen.  

Vuur heeft voor ons ook een diepere betekenis: het staat symbool voor verandering. Vuur heeft de kracht om het ene te veranderen in het andere. MountainMoves is het vuur voor jou en je organisatie en wij ondersteunen bij jullie verandering.

Wie zijn wij?

MountainMoves wordt geleid door Hans, Michael en Peter.
Alledrie gepassioneerd door de bergen, met een rugzak vol ervaring uit het bedrijfsleven en de wens om mensen met plezier en warmte impactvolle en uitdagende stappen te laten zetten.
‘We ervaren keer op keer hoe krachtig bergbeleving en de metaforen van de bergen doorwerken op ons als persoon. Én op organisaties.’

Hans Bruns

Werkte jarenlang in organisaties en woont en werkt sinds 2009 als ondernemer, bergwandelgids in Oostenrijk met zijn gezin.

‘De bergen zijn mijn thuis en ik breng mensen en teams in de bergen in beweging. Het allerliefst wandelend in de bergen, bij een kampvuur of in mijn almhutje door te luisteren en rake vragen te stellen. Daarnaast houd ik ervan mezelf en anderen uit te dagen en ook daarvoor zijn de bergen de perfecte omgeving én metafoor’.

Mountain Moves leadership - IMG_6257

Michael Hebben

Ondernemer, Wilderness First Responder, outdoor expert. Getrouwd en vader van twee kinderen. Woonachtig in Nederland en vaak in de bergen te vinden.

‘Ik verbind vraagstukken van bedrijven aan oplossingen die de natuur biedt: De bergen zijn bij uitstek een omgeving die veel inzichten geven voor groei en ontwikkeling. Met mijn energie en reflectie ondersteun ik dat proces. De bergen zijn voor mij de plek  om te versnellen door te vertragen’.

Peter van Woerkum

Management Consultant, koude- en ademhalingstrainer, getrouwd en vader van 3 dochters, woonachtig in Oostenrijk en regelmatig in Nederland.

‘Ik help bedrijven met het in gang zetten en realiseren van grote veranderingen. Mijn krachten daarbij zijn mijn scherpe blik en verbindend vermogen. De bergen zijn voor mij dé plek voor echte verbinding, scherp kunnen zien en het in gang zetten van dappere stappen.’

Ervaringen van klanten​

MountainMoves werkt samen met een grote verscheidenheid aan bedrijven en leiders met diverse uitdagingen. Een crisis managen, samensmeden van verschillende afdelingen, op zoek naar de volgende groei stap. Onze opdrachtgevers weten vaak welke dappere stap nodig is voor hun organisaties. Wij helpen door deze te vertalen naar impactvolle ervaringen die beklijven en daarmee duurzame verandering mogelijk maakt.

Tausch

De ontwikkeling naar een volgende ontwikkelfase van de organisatie werd gestart met een 3-daagse ontdekkingstocht. Waarin verbinding, fun en boven jezelf uitstijgen voorop stonden. 

“ Je zag tijdens de reis mensen opstaan en laten zien dat ze mondiger en daadkrachtiger zijn dan gedacht. We kwamen terug als een ander bedrijf.”  

Integratiereis

Na een overname werd de integratie van twee business unit teams gestart. Voor het opbouwen van echte verbinding en vertrouwen, zochten gemixte teams in een 2-daagse expeditie de grenzen van de comfort zone op. “Het was afzien, echter de  warmte van elkaar en het resultaat zijn iets om samen  trots te zijn.”

Vionq

Na een snelle groei bouwt een managementteam aan een nieuwe samenstelling in een 3 daags iglokamp. Tijdens het bouwen komen prioriteiten, zienswijzen en persoonlijkheden bloot te liggen. 

“Fysiek moet je er echt voor gaan. Waarbij je echt ziet wat de kwaliteiten van de mensen zijn. Zowel positief als negatief. En dat je dan de vraag te beantwoorden hebt als team: hoe ga je dat dan oplossen?”  

 

Reconnect Event

Een managementteam heeft een groot aantal wijzigingen doorgemaakt in korte tijd. In samenspraak met de directie nemen we het hele MT hartje winter mee de bergen in. Om elkaar echt te leren kennen bij de warmte van het vuur, richting te bepalen en dappere stappen uit te zetten.

                 Wil je meer weten over ons aanbod of wil je met ons doorpraten over de maatwerk mogelijkheden die er zijn? We maken graag een afspraak. 

Contact

Telefoon: + 43 660 394 6816
Email: info@mountainmoves.nl